::Pesanan Penaja::

InI BloG kAMi, sO SesApe taK sUKe Apa yAnG KamI TuLiS, SiLa tEKan ButTOn [X] kaT kAnaN aTaS tU yE!! tErImA kASiH ;D

::quotes of the day::

ME, HIM & OURS

::dari admin::

Blog ini telah diadminkan oleh dua orang yang berlainan jantina, mempunyai hubungan yang luar biasa, berada berjauhan antara satu sama lain..Jadi berhati-hatilah..ngee~..

Sunday, September 27, 2009

.:mereka:.

kenapa lah aq g mmne dyorg ade????
y????????
kat umah de x agak2???

bosan aq la!!!
g friendster mereka ade,
g facebook mereka ade,
nsb baek kat myspace xde.
lpas ni gne myspace je la

xyh tgk muke n nma dyorg lg!!
damn la!!
delete sume!!!!

Friday, September 18, 2009

.:meraung:.

Menggigil tubuh ini
Melihat kau bersamanya
Tergamam aku tak terkata
Meraung di jiwa
Puas ku pertahankan
Cinta kita sejak dulu
Tapi sayang
Sikit pun tidak
Menghargai cintaku
Sia-sia saja
Pengorbanan dan kesetiaanku ini
Ku sangka kau permata
Rupanya duri paling berbisa
Ku pasrah dan berdoa
Semoga tabah jiwaku
Oh... tetapi bagaimana
Nak ku rawat jiwa yang seksa
Ke mana arah hendak ku tuju
Bila hatiku rindu padamu
Hendakku cari tapi tak guna
Kau bahagia dengan si dia
Dikamar sepi aku termenung
Terbayang-bayang kenangan kita
Tidak ku sangka
Kau tergamak pergi
Saat ku masih perlukan mu
Meraung di jiwa
Apalah daya kiranya
Orang dah benci
Meraung di jiwa
Tapi tak pernah ku benci
Dirimu sayang
*lagu ni lak memang kene a dgn kesah dulu2 2..
hikhik

Thursday, September 17, 2009

.:melawan kesepian:.

Apapun yang terjadi
Berjalanlah tanpa henti
Air mata tertahan
 Waktu untuk dijatuhkan
 Nanti kita kan tahu
 Betapa bijaknya hidup
 Sepahit apapun ini
 Pelajaran yang bererti
 Semoga kepergianmu
 Tak akan merubah apapun
 Semoga mampu kulawan
 Kesepianku
 Nanti kita kan tahu
 Betapa bijaknya hidup
 Sepahit apapun ini
 Pelajaran yang bererti
 Semoga kepergianmu
 Tak akan merubah apapun
 Semoga mampu kulawan
 Kesepianku
 Semoga kepergianmu
 Tak akan merubah apapun
 Semoga mampu kulawan
 Kesepianku
 Semoga kepergianmu
 Tak akan
 Semoga mampu kulawan
  Kesepianku
 Apapun yang terjadi
 Berjalanlah tanpa henti

*lagu ni lak, aq wat cam sumber kekuatan aq untuk lupakan sume yang pahit dl..
spirit!!!!

.:alasan mu:.

Ikhlasnya hati
Sering kali disalah erti
Tulusnya budi
Tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan
Kelukaan ini
Ku mengalah... ku bersabar
Bertentang mata seolah-olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu
Manis dibibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu, rayumu, suaramu
Yang menagih simpati dan harapan
Engkau pastinya tersenyum
Dengan pengunduran diriku
Tetapi bagi ku pula
Suatu ketenangan
Andainya kita terus bersama
Belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah
Cara hidupmu

Ada rahmatnya 
Bila tidak lagi bersama
Terasa jauh 
Diriku ini dengan dosa 
Ku tinggalkanmu walau tanpa kerelaan 
Yang nyata kau tidak berubah...
Bertentang mata seolah-olah tiada apa 
Berpaling muka ada saja yang tidak kena 
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
 Supaya tercapai hajatmu 
 Manis dibibir memutar kata
 Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
 Siapa terlena pastinya terpukau
 Pujukmu, rayumu, suaramu
 Yang menagih simpati dan harapan 
 Engkau pastinya tersenyum
 Dengan pengunduran diriku
 Tetapi bagi ku pula
 Suatu ketenangan
 Andainya kita terus bersama
 Belum tentu kita bahagia
 Selagi tidak kau ubah
 Cara hidupmu
 Katalah apa yang kau ingin
 Selagi kau dapat berkata
 Memang begitu sikapmu
 Semenjak dahulu
 Andainya kita terus bersama
 Belum tentu kita bahagia
 Selagi tidak kau ubah
 Cara hidupmu

*lagu n lirik ni membawa seribu 1 erti dalam hidop aq..
sbb lirik ni cam mewakili diri aq..
hakhak

.:kluang...i'm coming:.

tahun ni dalam sejarah la aq balik uma awal gle
jahat pon de gak
hehe
lau dl baek je ikot jadual
hahahahak
cite pasal aq nak balik umah beraya la ni 
malam 2 tggu bas kat butterworth
pattnye bas kol 1030pm
tp tggu punye tggu kol 1100pm xsmpai2 lg
aq ngn kwn aq 2 da cuak gle
tkot la tertinggal ke pe ke
akhirnye 1115pm sampai bas 2
aq da cam dak kecik ske gle mse 2
hahaha
cpt2 kami naek bas
at last bergerak pon aq ke kg halaman ku
dalam bas..tdo..
bas baru jln kami da ngntok
tdo a pe lg
hahaha
mmle sedo kat ipoh
org trun naek
sempat melantak twisties la gak
heeeeeee
then tdo lg
tdo pnye tdo sampai sahor pon xbgn
sedar2 da kol 535am
2 pon sbb akk aq msj
mse 2 baru smpai pedas
lembab gile bas ni jln..
huhu
xpe la asl selamt kn
aq sempat minum aer je 2 3 teguk
pas 2 tdo la balik
nak wat pe lg kan
haha
sdor2 kol 7 2 mak call
kat yong peng dah
dah nak sampai
xtdo da la
sbb agak xcited nak balik umah
heeee
tepat jam 740am aq jejakkn kaki kat bas stand kluang 2
haha..bnyk brubah gak la bas stand 2..
kaunter tiket dah kat atas
bawah 2 dy nak wat pe ntah
xde la rindu sgt kat kluang 2
sbb c2 bkn de ppe pon
aq rindu kat mak n umah aq la
weeeeeeeee
sampai2 je aq call bapak aq gtaw aq da smpai
dy kate tggu jap dy amek
tggu kat tngga depan sinma
tapi ttbe tgk sinma 2 da tukar name
ttbe jd pusat fesyen kami
haha
mmg berubah la walaupon aq baru balik xsmpai sebulan lepas
kol 8am g2 bapak aq sampai
rindu la kat ayah...
hehe
OTW nak balik 2 de plak org sebok msj
(sebok je!!!!!)
aq ngn bapak aq xcakap pe pon
haahahahah
mmg xtaw nak cite pe ngn ayh
hehe
dalam 830am g2 sampai la kat umah
hahahahahahahaahhaah
akhirnye aq da jjak kaki kat umah aq yg tercinta ni
haha
xde org pon kat uma
mak keje
aq tggl la sorg2
jap je bpak aq singgah
pas 2 dy balik la...
mmle ingt nak tdo 
xngntok lak
dlam bas da tdo
on9 la pe lg...
hehehehehe
on9 pnye on9..
kol bape ntah 2 aq ttdo
zhor bru bgn
haha
maka bermula lah hidop aq kat umah selama 11hari ni...
......................
*rumahku syurgaku*

.:my little baby:.

Farisah Insyirah Mohd Nazri

syira ngn ngangah n mak ngah

syira nak g klinik

 
baru pandai meniarap

 
comel x....

Tuesday, September 8, 2009

.:keterharuan:.

weeeeeeeeeeeeee
ni cite 5hr lepas...
bertarikh..03/09/09...
besday aq kot...
haha

pagi 2 kol 8 de kelas bi..
pas 2 kol 10 kelas land survey lak....
dlam kelas land survey 2 la yuyus ajak aq g sg.nibong..
dy nak beli tiket dy nak balik cuti raye t...
aq pon ok je...
teman kawan..
xkan dy nak g sorg2 kn...
sehari sebelum 2 dak 'gurl' ngan c yuyus ni da offer nak teman aq g barukan lesen..
weeeeeweeeeeeee
da abes P...
hahaha
da compitent!!!
heeeeeeeeeeee


so,da kebetulan nak kua mase 2..
aq ajak la dyorg teman aq g JPJ 2...
hujan lak..adeh!!!!
da la hujan..moto c 'gurl' 2 wat hal lak...
last2 aq g ber-2 je ngan yuyus ke JPJ 2..
haha...
rupenye senang je watnye..
kjap je..
xsampai 15minit pn,da cyp!!!
xyah tggu c 'gurl' 2 pn xpe...
cyn dy!!!
sorry la 'gugurl',susakan ko je...

pas 2 teman yuyus g sg.nibong..
beli tiket dy...
weeeeeeeeeee
ade la..tp ke ipoh je...
bas k.k abes da...
2 la yuyus,owg soh beli awl2,xnak...

balik......
salu dak2 ni akan anta aq balik saujana (hostel aq) trus lau xde ppe...
tapi ttbe ari 2,yuyus bwak aq balik tekun (hostel dyorg)tanpa bgtaw aq sbbnye terlebih dahulu..
n aq pn terpana la..
"nape lak dak ni bwak aq g tekun lgi...
aq nak balik bilik aq la..."
hahaha
dy kate nak ajak sembang2...saje...
memang petang 2 kiteorg xde klas pn....
hahahahahaha

ok la...
sampy je kat bilik dyorg c kaka ttbe wish besday kat aq..
sambil...
memberikan aq sepotong kek coklat...
aq terharu la mase 2...
tp xtunjuk je...
weeeeeee
pas 2 aq lepak2 la kat c2...
xle la nak mkn kek 2...
pose...hahaha
lepak pny lepak pny lepak...
ttbe wawa wiwi datang...
sblm 2 da msj2 dy...soh dtg, tp dy wat dek je..
aq bia je la...
wawa wiwi datang 2 rupenye bawak sesuatu untuk ku ini...
hahahaha
yuyus amek bnd 2 n memulakan nyanyiannye..

happy besday 2 u..
happy besday 2 u...
happy besday 2 mamai..
happy besday 2 u...

hahaha
suke...weeeeeeeeeeee
dapat hadiah!!!!!!!

yuyus soh bkk...
aq bkk la dgn cermatnye sbb sampul hadiah 2 lawa sgt...syg...
jeng jeng jeng
frame yang terpaparnye gambar kami bertiga..
aq da memang terharu gile la time 2..
nsb xnanges je time 2 tp da nk menitis gak a aer mata ni...
heeeehaaaaa


ni la framenye..
heeeee

thanks korang bagi aq frame n gambar2 ni...
thanks kat kaka gak sbb editkan gambr2 2..
walaupon gambar dy xde kat dlm 2...


thanks taw korang...
sayang korang!!!!

Sunday, September 6, 2009

.:holly water:.

tadi aq tgk2 spam email aq.
pas2 jumpe la 1 bnd yg agk menarik.
email 2 dari yayan.
dy dpt mne xtaw la.
bes la ec dy.
tapi yg paling bes part last skali.
aq pon cam syok je nk share ngn korg.


nasihat kalau ada saudara kita terminum 'Holly Water'.

Sebenarnya air ini dibuat di Vatican City .
Dijampi oleh paderi termasuk Pope John Paul yang jemput Perdana Menteri kita dulu.
KALAU TERMINUM, cari air kolah dari 3 masjid...
Baca Al-Fatihah 1x, Yasin 1x, 3 Qul 1x, dan Selawat.
Ambil sebahagian buat minum dan sebahagian buat mandi.

InsyaAllah mereka akan sedar dan dapat diselamatkan.
insyaAllah!! !

TOLONG FORWARDKAN!! !
Demi islam....
Demi agama yang tercinta...
insyaAllah...

aq xtaw la ni btol x..
tapi lom cube lom taw kn...
tolong menolong
weeeee


.:blogging:.

da lame da aq nk wat blog ni...xberkesempatan je...ni bru la le...da de b*******d...sng sket...heee
sronok gak la...tapi time ade mase ni je la le nk hupdate2...t da bz cane nk hupdate...2 yg mals nk wat 2 dl (ayat tonggang langgang!!)..pe la ek yg watkan aq nak wat blog ni...heheheheh...

akan dipkkan kelak...hahaha

aq da ltk la sket2 gmbar dlm ni...gmbar kwn2 aq...fmly aq...aq...t la aq advancekn lg blog ni...lame2 t mesti menepati kehendak aq, da aq yg wat kn....hahaha..

k la...daaaaa

Saturday, September 5, 2009

.:heart to heart:.


heart to heart
symbolic to sharing 4 me
like to share whateva that can be share
not all but mostly
:)
sharing is caring
weee